Fit4Life®
  • Metod fit4life
  • O nama
  • Programi
  • Fit4Life Koncept
  • Blog
  • Galerija
  • Tretmani Tela
  • Tretmani Lica
  • Aktuelna Ponuda
  • Lokacija i Kontakt

Program detoksikacije za 5 dana

17/5/2018

0 Comments

 
Idealno je vreme za program detoksikacije 

U narednih pet dana predstavićemo vam plan detoksikacijskog   jelovnika , sa receptima.

Vreme je da se podstakne metabolizam, ubrza izbacivanje toksina i izgubi koji kilogram  !

Svako jutro popijte na prazan stomak šejk od jednog limuna i šake peršuna.
Nakon pola sata je obavezan doručak.

Svakog dana obavezno popijte dva litra vode i jednu šolju zelenog čaja (ne filter kesica, već zeleni čaj rinfuz)

Izmedju obroka potrebno je napraviti razmak 3 sata, do 4 . Ako budete gladni, popijte dosta vode i sačekajte vreme za obrok .

Dan 1 :

Šejk od limuna i svežeg peršuna

Ubacite šaku persuna i ceo limun u blender, dodajte 200 ml vode i izblendirajte.
Popijte na prazan stomak pola sata pre doručka.
Odličan za izbacivanje vode i toksina.

Doručak: šejk od ovsenih pahuljica, borovnica i suvih šljiva

Izblendirajte 3 kašike ovsenih pahuljica, 2 kašike borovnica, 5 suvih šljiva, malo cimeta i kašičicu lanenog semena.
Dodajte 200 ml bademovog, kokosovog ili sojinog mleka, BEZ šećera.

Ručak: rižoto od heljde

100 g heljde preliti vrelom vodom i kuvati 10 minuta, dodati začine po ukusu, ostaviti da odstoji u toj vodi.
Na malo maslinovog ulja propržiti praziluk, spanać, brokoli, karfiol i pomešati sa heljdom.
Začiniti svežim peršunom.

Užina: šejk od crvenog grejpa

Izblendirajte crveni grejp , možete dodati 100ml vode.
Odličan za izbacivanje toksina i mršavljenje.

Večera: čorba od karfiola

Obarite karfiol i mali krompir, izblendirajte štapnim mikserom i začinite sa malo peršuna i celera.
​Dan 2:

Šejk od limuna i svežeg peršuna ( kao i prvog dana )

Doručak: kefir sa šumskim voćem, lanenim semenom i pola banane 

Pomešajte kefir sa šumskim voćem, lanenim semenom i ostavite da odstoji pola sata. Nakon toga dodajte pola banane.

Ručak: integralni pirinač sa povrćem

Obarite malu šolju integralnog pirinča.
Na malo maslinovog ulja propržite tikvicu, par šampinjona i manju šargarepu.
Dodajte začine po ukusu.

Užina: šejk od svežeg celera i jabuke

Odličan napitak za izbacivanje toksina:
Izblendirajte jednu manju greni smit jabuku i dve stabljike svežeg celera, dodajte 200 ml vode.

Večera: čorba od celera

Obarite koren celera i jedan manji krompir, možete dodati kašičicu maslinovog ulja i začine po ukusu.
Izblendirajte štapnim mikserom i začinite svežim peršunom.

Obavezno popijte 2 litra vode u toku dana i jedan zeleni čaj.
Dan 3 :

Šejk od limuna i svežeg peršuna ( kao i prvog dana )

Doručak: šejk od ananasa, šargarepe i čija semenki

​
Iseckajte ananas, šargarepu, dodajte 200 ml vode i dve kašike čija semena. Izblendirajte i ostavite pola sata da odstoji pre konzumiranja.
Veoma ukusno i zdravo !

Ručak: paprika punjena povrćem, kinoom i speltom

Za ovo jelo možete uzeti Frikom Kinoa mešavinu ( paprika, luk, brokoli, spanać, šargarepa, kinoa i spelta )
Propržiti na malo maslinovog ulja, dodati malo vode i kuvati 10 minuta.
Napuniti paprike i zapeći u rerni na 220 stepeni 20 minuta.

Užina: kefir sa susamom

Ispecite susam na suvom tiganju, da dobije zlatnu boju.
Pomešajte sa kefirom i začinite sa svežim peršunom.

Večera: dimnjeni tofu sir sa svežom salatom

Ispecite dimljeni tofu na gril tiganju, pomešajte sa svežom salatom: paradajz, krastavac, zelena salata i avokado po želji.
Prelijte sa malo maslinovog ulja.​

Obavezno popijte 2 litra vode u toku dana i jedan zeleni čaj.
Dan 4:

Šejk od limuna i svežeg peršuna ( kao i prvog dana )

Doručak: ovsene mekinje sa bananom i jagodama

Pomešajte ovsene mekinje sa bademovim ili kokosovim mlekom i ostavite preko noći.
Ujutru iseckajte bananu i par jagoda i pomešajte.

Ručak: supa sa povrćem i kurkumom

Na malo maslinovog ulja propržite praziluk i malo šargarepe, dodajte vodu, pola kašičice kurkume.Nakon 15 minuta dodajte karfiol, kelj i začine po ukusu.
Kuvajte jos 10 minuta

Užina: kus kus sa spanaćem, šargarepom i orašastm plodovima

Vrelom vodom prelijte kus kus i ostavite da odstoji 10 minuta.
Spanać kuvajte dva tri minuta.
Dodajte spanać, narendanu šargarepu, malo indijskog oraha, suvo groždje i začine po ukusu.

Večera: čorba od paradajza sa bosiljkom

Izdinstajte manji luk na malo maslinovog ulja, dodajte paradaj pelet i vodu u odnosu da smeša bude gusta kada se skuva.
Začinite bosiljkom, biberom i malo posolite.Kuvajte 20 minuta.​

Obavezno popijte 2 litra vode u toku dana i jedan zeleni čaj.
Dan 5:

Šejk od limuna i svežeg peršuna ( kao i prvog dana )

Doručak: heljdine pahuljice sa jabukom i brusnicama

Potopite heljdine pahuljice uveče u malo bademovog, kokosovog ili sojinog mleka.
Ujutru iseckajte jabuku i dodajte brusnice.
Možete posuti sa malo seckanog badema i pistaća.

Ručak: sočivo sa povrćem

Na malo maslinovog ulja propržite luk, dodajte vodu i sočivo, kuvajte 10 tak minuta.
Dodajte grašak, malu šargarepu, kuvajte jos 20 minuta.Zadnjih dva tri minuta dodajte malo spanaća.
Začinite svežim peršunom i kašičicom grčkog jogurta.

Užina: kefir sa svežim celerom

Iseckajte stabljike svežeg celera i pomešajte sa kefirom.


Večera: kinoa sa tikvicama

Kuvajte kinou u malo vode,15 minuta, ostavite da upije ostatak vode.
Iseckajte zelenu tikvicu na kolutove i ispecite na malo maslinovog ulja.
Začinite po ukusu.
Pomešajte sa kinoom i propržite jos 3,4 minuta.
Začinite svežim peršunom.​

Obavezno popijte 2 litra vode u toku dana i jedan zeleni čaj.
0 Comments

    Kategorije

    All
    Ishrana I Saveti
    Motivacija
    Vežbanje

    Arhiva      

    May 2018
    October 2016
    August 2016
    July 2016
    May 2016
    April 2016
    March 2016
    February 2016
    January 2016
    December 2015
    November 2015
    October 2015
    August 2015

Picture
IZGLEDAJTE DOBRO, OSEĆAJTE SE JOŠ BOLJE 

Bokeljska 7/27
Beograd -  Vracar
065/ 2577-222


​Powered with love by  fit4life​​