Idealno je vreme za program detoksikacije
U narednih pet dana predstavićemo vam plan detoksikacijskog jelovnika , sa receptima.
Vreme je da se podstakne metabolizam, ubrza izbacivanje toksina i izgubi koji kilogram !
Svako jutro popijte na prazan stomak šejk od jednog limuna i šake peršuna.
Nakon pola sata je obavezan doručak.
Svakog dana obavezno popijte dva litra vode i jednu šolju zelenog čaja (ne filter kesica, već zeleni čaj rinfuz)
Izmedju obroka potrebno je napraviti razmak 3 sata, do 4 . Ako budete gladni, popijte dosta vode i sačekajte vreme za obrok .
Dan 1 :
Šejk od limuna i svežeg peršuna
Ubacite šaku persuna i ceo limun u blender, dodajte 200 ml vode i izblendirajte.
Popijte na prazan stomak pola sata pre doručka.
Odličan za izbacivanje vode i toksina.
Doručak: šejk od ovsenih pahuljica, borovnica i suvih šljiva
Izblendirajte 3 kašike ovsenih pahuljica, 2 kašike borovnica, 5 suvih šljiva, malo cimeta i kašičicu lanenog semena.
Dodajte 200 ml bademovog, kokosovog ili sojinog mleka, BEZ šećera.
Ručak: rižoto od heljde
100 g heljde preliti vrelom vodom i kuvati 10 minuta, dodati začine po ukusu, ostaviti da odstoji u toj vodi.
Na malo maslinovog ulja propržiti praziluk, spanać, brokoli, karfiol i pomešati sa heljdom.
Začiniti svežim peršunom.
Užina: šejk od crvenog grejpa
Izblendirajte crveni grejp , možete dodati 100ml vode.
Odličan za izbacivanje toksina i mršavljenje.
Večera: čorba od karfiola
Obarite karfiol i mali krompir, izblendirajte štapnim mikserom i začinite sa malo peršuna i celera.
U narednih pet dana predstavićemo vam plan detoksikacijskog jelovnika , sa receptima.
Vreme je da se podstakne metabolizam, ubrza izbacivanje toksina i izgubi koji kilogram !
Svako jutro popijte na prazan stomak šejk od jednog limuna i šake peršuna.
Nakon pola sata je obavezan doručak.
Svakog dana obavezno popijte dva litra vode i jednu šolju zelenog čaja (ne filter kesica, već zeleni čaj rinfuz)
Izmedju obroka potrebno je napraviti razmak 3 sata, do 4 . Ako budete gladni, popijte dosta vode i sačekajte vreme za obrok .
Dan 1 :
Šejk od limuna i svežeg peršuna
Ubacite šaku persuna i ceo limun u blender, dodajte 200 ml vode i izblendirajte.
Popijte na prazan stomak pola sata pre doručka.
Odličan za izbacivanje vode i toksina.
Doručak: šejk od ovsenih pahuljica, borovnica i suvih šljiva
Izblendirajte 3 kašike ovsenih pahuljica, 2 kašike borovnica, 5 suvih šljiva, malo cimeta i kašičicu lanenog semena.
Dodajte 200 ml bademovog, kokosovog ili sojinog mleka, BEZ šećera.
Ručak: rižoto od heljde
100 g heljde preliti vrelom vodom i kuvati 10 minuta, dodati začine po ukusu, ostaviti da odstoji u toj vodi.
Na malo maslinovog ulja propržiti praziluk, spanać, brokoli, karfiol i pomešati sa heljdom.
Začiniti svežim peršunom.
Užina: šejk od crvenog grejpa
Izblendirajte crveni grejp , možete dodati 100ml vode.
Odličan za izbacivanje toksina i mršavljenje.
Večera: čorba od karfiola
Obarite karfiol i mali krompir, izblendirajte štapnim mikserom i začinite sa malo peršuna i celera.
Dan 2:
Šejk od limuna i svežeg peršuna ( kao i prvog dana )
Doručak: kefir sa šumskim voćem, lanenim semenom i pola banane
Pomešajte kefir sa šumskim voćem, lanenim semenom i ostavite da odstoji pola sata. Nakon toga dodajte pola banane.
Ručak: integralni pirinač sa povrćem
Obarite malu šolju integralnog pirinča.
Na malo maslinovog ulja propržite tikvicu, par šampinjona i manju šargarepu.
Dodajte začine po ukusu.
Užina: šejk od svežeg celera i jabuke
Odličan napitak za izbacivanje toksina:
Izblendirajte jednu manju greni smit jabuku i dve stabljike svežeg celera, dodajte 200 ml vode.
Večera: čorba od celera
Obarite koren celera i jedan manji krompir, možete dodati kašičicu maslinovog ulja i začine po ukusu.
Izblendirajte štapnim mikserom i začinite svežim peršunom.
Obavezno popijte 2 litra vode u toku dana i jedan zeleni čaj.
Šejk od limuna i svežeg peršuna ( kao i prvog dana )
Doručak: kefir sa šumskim voćem, lanenim semenom i pola banane
Pomešajte kefir sa šumskim voćem, lanenim semenom i ostavite da odstoji pola sata. Nakon toga dodajte pola banane.
Ručak: integralni pirinač sa povrćem
Obarite malu šolju integralnog pirinča.
Na malo maslinovog ulja propržite tikvicu, par šampinjona i manju šargarepu.
Dodajte začine po ukusu.
Užina: šejk od svežeg celera i jabuke
Odličan napitak za izbacivanje toksina:
Izblendirajte jednu manju greni smit jabuku i dve stabljike svežeg celera, dodajte 200 ml vode.
Večera: čorba od celera
Obarite koren celera i jedan manji krompir, možete dodati kašičicu maslinovog ulja i začine po ukusu.
Izblendirajte štapnim mikserom i začinite svežim peršunom.
Obavezno popijte 2 litra vode u toku dana i jedan zeleni čaj.
Dan 3 :
Šejk od limuna i svežeg peršuna ( kao i prvog dana )
Doručak: šejk od ananasa, šargarepe i čija semenki
Iseckajte ananas, šargarepu, dodajte 200 ml vode i dve kašike čija semena. Izblendirajte i ostavite pola sata da odstoji pre konzumiranja.
Veoma ukusno i zdravo !
Ručak: paprika punjena povrćem, kinoom i speltom
Za ovo jelo možete uzeti Frikom Kinoa mešavinu ( paprika, luk, brokoli, spanać, šargarepa, kinoa i spelta )
Propržiti na malo maslinovog ulja, dodati malo vode i kuvati 10 minuta.
Napuniti paprike i zapeći u rerni na 220 stepeni 20 minuta.
Užina: kefir sa susamom
Ispecite susam na suvom tiganju, da dobije zlatnu boju.
Pomešajte sa kefirom i začinite sa svežim peršunom.
Večera: dimnjeni tofu sir sa svežom salatom
Ispecite dimljeni tofu na gril tiganju, pomešajte sa svežom salatom: paradajz, krastavac, zelena salata i avokado po želji.
Prelijte sa malo maslinovog ulja.
Obavezno popijte 2 litra vode u toku dana i jedan zeleni čaj.
Šejk od limuna i svežeg peršuna ( kao i prvog dana )
Doručak: šejk od ananasa, šargarepe i čija semenki
Iseckajte ananas, šargarepu, dodajte 200 ml vode i dve kašike čija semena. Izblendirajte i ostavite pola sata da odstoji pre konzumiranja.
Veoma ukusno i zdravo !
Ručak: paprika punjena povrćem, kinoom i speltom
Za ovo jelo možete uzeti Frikom Kinoa mešavinu ( paprika, luk, brokoli, spanać, šargarepa, kinoa i spelta )
Propržiti na malo maslinovog ulja, dodati malo vode i kuvati 10 minuta.
Napuniti paprike i zapeći u rerni na 220 stepeni 20 minuta.
Užina: kefir sa susamom
Ispecite susam na suvom tiganju, da dobije zlatnu boju.
Pomešajte sa kefirom i začinite sa svežim peršunom.
Večera: dimnjeni tofu sir sa svežom salatom
Ispecite dimljeni tofu na gril tiganju, pomešajte sa svežom salatom: paradajz, krastavac, zelena salata i avokado po želji.
Prelijte sa malo maslinovog ulja.
Obavezno popijte 2 litra vode u toku dana i jedan zeleni čaj.
Dan 4:
Šejk od limuna i svežeg peršuna ( kao i prvog dana )
Doručak: ovsene mekinje sa bananom i jagodama
Pomešajte ovsene mekinje sa bademovim ili kokosovim mlekom i ostavite preko noći.
Ujutru iseckajte bananu i par jagoda i pomešajte.
Ručak: supa sa povrćem i kurkumom
Na malo maslinovog ulja propržite praziluk i malo šargarepe, dodajte vodu, pola kašičice kurkume.Nakon 15 minuta dodajte karfiol, kelj i začine po ukusu.
Kuvajte jos 10 minuta
Užina: kus kus sa spanaćem, šargarepom i orašastm plodovima
Vrelom vodom prelijte kus kus i ostavite da odstoji 10 minuta.
Spanać kuvajte dva tri minuta.
Dodajte spanać, narendanu šargarepu, malo indijskog oraha, suvo groždje i začine po ukusu.
Večera: čorba od paradajza sa bosiljkom
Izdinstajte manji luk na malo maslinovog ulja, dodajte paradaj pelet i vodu u odnosu da smeša bude gusta kada se skuva.
Začinite bosiljkom, biberom i malo posolite.Kuvajte 20 minuta.
Obavezno popijte 2 litra vode u toku dana i jedan zeleni čaj.
Šejk od limuna i svežeg peršuna ( kao i prvog dana )
Doručak: ovsene mekinje sa bananom i jagodama
Pomešajte ovsene mekinje sa bademovim ili kokosovim mlekom i ostavite preko noći.
Ujutru iseckajte bananu i par jagoda i pomešajte.
Ručak: supa sa povrćem i kurkumom
Na malo maslinovog ulja propržite praziluk i malo šargarepe, dodajte vodu, pola kašičice kurkume.Nakon 15 minuta dodajte karfiol, kelj i začine po ukusu.
Kuvajte jos 10 minuta
Užina: kus kus sa spanaćem, šargarepom i orašastm plodovima
Vrelom vodom prelijte kus kus i ostavite da odstoji 10 minuta.
Spanać kuvajte dva tri minuta.
Dodajte spanać, narendanu šargarepu, malo indijskog oraha, suvo groždje i začine po ukusu.
Večera: čorba od paradajza sa bosiljkom
Izdinstajte manji luk na malo maslinovog ulja, dodajte paradaj pelet i vodu u odnosu da smeša bude gusta kada se skuva.
Začinite bosiljkom, biberom i malo posolite.Kuvajte 20 minuta.
Obavezno popijte 2 litra vode u toku dana i jedan zeleni čaj.
Dan 5:
Šejk od limuna i svežeg peršuna ( kao i prvog dana )
Doručak: heljdine pahuljice sa jabukom i brusnicama
Potopite heljdine pahuljice uveče u malo bademovog, kokosovog ili sojinog mleka.
Ujutru iseckajte jabuku i dodajte brusnice.
Možete posuti sa malo seckanog badema i pistaća.
Ručak: sočivo sa povrćem
Na malo maslinovog ulja propržite luk, dodajte vodu i sočivo, kuvajte 10 tak minuta.
Dodajte grašak, malu šargarepu, kuvajte jos 20 minuta.Zadnjih dva tri minuta dodajte malo spanaća.
Začinite svežim peršunom i kašičicom grčkog jogurta.
Užina: kefir sa svežim celerom
Iseckajte stabljike svežeg celera i pomešajte sa kefirom.
Večera: kinoa sa tikvicama
Kuvajte kinou u malo vode,15 minuta, ostavite da upije ostatak vode.
Iseckajte zelenu tikvicu na kolutove i ispecite na malo maslinovog ulja.
Začinite po ukusu.
Pomešajte sa kinoom i propržite jos 3,4 minuta.
Začinite svežim peršunom.
Obavezno popijte 2 litra vode u toku dana i jedan zeleni čaj.
Šejk od limuna i svežeg peršuna ( kao i prvog dana )
Doručak: heljdine pahuljice sa jabukom i brusnicama
Potopite heljdine pahuljice uveče u malo bademovog, kokosovog ili sojinog mleka.
Ujutru iseckajte jabuku i dodajte brusnice.
Možete posuti sa malo seckanog badema i pistaća.
Ručak: sočivo sa povrćem
Na malo maslinovog ulja propržite luk, dodajte vodu i sočivo, kuvajte 10 tak minuta.
Dodajte grašak, malu šargarepu, kuvajte jos 20 minuta.Zadnjih dva tri minuta dodajte malo spanaća.
Začinite svežim peršunom i kašičicom grčkog jogurta.
Užina: kefir sa svežim celerom
Iseckajte stabljike svežeg celera i pomešajte sa kefirom.
Večera: kinoa sa tikvicama
Kuvajte kinou u malo vode,15 minuta, ostavite da upije ostatak vode.
Iseckajte zelenu tikvicu na kolutove i ispecite na malo maslinovog ulja.
Začinite po ukusu.
Pomešajte sa kinoom i propržite jos 3,4 minuta.
Začinite svežim peršunom.
Obavezno popijte 2 litra vode u toku dana i jedan zeleni čaj.